Fascial Fitness Amsterdam Noord | Myofasciale workout in Amsterdam

Fascial fitness is een trainingsvorm gericht op het onderhouden en creëren van de flexibiliteit van de Fascia, ook wel connective tissue (bindweefsel) genoemd.
Dit zorgt voor preventie en herstel van pees, banden, kapsel en spier blessures.
Wellicht heeft u wel eens last van ochtend stijfheid, rug en/of nekklachten na een lange werkdag?
Dit heeft uiteraard te maken met een te langdurige slechte houding, waardoor uiteindelijk de Fascia minder wordt doorbloed en uiteindelijk stijf en stug wordt en op zijn beurt weer pijn veroorzaakt.
Fascial Fitness streeft naar meer flexibiliteit en zorgt ervoor dat u uw dagelijkse activiteiten weer beter en zonder pijnklachten kunt uitvoeren.

Een te hoge spanning in de schouder of knie kan elders klachten veroorzaken, aangezien dit invloed heeft op het Fascia (spinnenweb) keten!

Maar wat is Fascia nou precies?
Fascia, ook wel connective tissue (bindweefsel), vormt een geheel spinnenweb aan bindweefsel door ons hele lichaam. De huid, spieren, gewrichten, botten en organen staan allen met elkaar in verbinding middels Fascia.
De oude anatomie leert ons nog steeds spieren als losse elementen te zien, terwijl deze niet los van elkaar te scheiden zijn door Fascia. Voorbeeld: Spanningshoofdpijn kan o.a. worden veroorzaakt door stijfheid van de rug en schouder spieren. Het is allemaal met elkaar verbonden! Onze botten zijn omringt door een laag bindweefsel genaamd periost, wat pure fascia is! Onze spieren zijn als een envelop omringt door Fascia. Onze organen worden bijelkaar en op zijn plaats gehouden door Fascia. Kapsels om de schouder, knie, heup en enkel bestaat wederom uit fascia. Fascia bevat vele pijn en gevoelssensoren waardoor bijvoorbeeld spierpijn na een harde workout, niks meer of minder is dan pijn van de fascia.

Sinaasappel
Een sinaasappel bestaat uit een schil met daar binnen in het fruit. Aan de binnenkant van de schil zie je een wit, spinnenweb achtig materiaal (Fascia). Ook tussen de partjes fruit zie je dit materiaal terugkomen. Soms is een sinaasappel en het fruit makkelijk pelbaar, soms ook helemaal niet en voelt het stijf aan. Door de sinaasappel onder je hand te rollen en zachtjes te kneden, maak je de schil en het fruit soepeler. Deze gedachten gang geld hetzelfde voor ons lichaam. Door te bewegen maken we onze Fascia en ons lichaam soepel!

Fascia fitness is een andere trainingsvorm dan onze yoga-pilates-core lessen! Bij yoga-pilates-core ligt de nadruk meer op kracht, stabiliteit, balans en core trainingen. Waarbij Fascia fitness zich meer richt op actieve flexibiliteitstraining.

Tarieven / Startdatums / Online Inschrijven

Rittenkaarten
Om deel te kunnen nemen aan één van onze Fascial Fitness lessen gedurende het volledige seizoen of bij onze zomercursussen, dient u één van onze rittenkaarten aan te schaffen.
Het voordeel van deze rittenkaarten is dat je meerdere keren in de week bij ons kunt sporten, en meerdere sportvormen met elkaar kunt combineren zoals Zumba, Fascial Fitness en Yoga-Pilates-Core Stability. Al onze rittenkaarten hebben geldigheidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zult u tegenkomen op het online inschrijfformulier bij online inschrijving. Is je rittenkaart vol of verlopen, dan dien je zelf weer een nieuwe kaart aan te schaffen en wordt het dus niet automatisch door verlengd zoals in een sportschool. Bij elke les wordt er een rit afgestreept en weet je nog precies hoeveel lessen er nog te volgen zijn.

Cursusaanbod:
Stijldansen-Ballroom-LatinZumbaStreetdance HipHopStreetdanceKidsModern Jazz
Klassiek BalletMichael Jackson DanceMichaelJacksonKidsSalsaPeuterdansKleuterdans
Yoga Pilates Core StabilityFascial FitnessTechniekles-Wedstrijdtrainingen Ballroom en Latin.